Sunday, 1 April 2012

sweetkan kalau si dia pandai masak ! :-D





lelaki  : ''ha , masak ??*alamak , hilang macho aku :-/…
Releks la bro ~~Seorang yang bernama lelaki mempunyai tanggungjawab yang besar kepada dirinya sendiri dan juga orang yang berada disekelilingnya. Begitulah juga banyaknya dosa-dosa yang terpaksa ditanggung oleh seorang lelaki berbanding seorang wanita. Si dia pakar IT , pensyarah , software engineer , actor ? kali ini mari lah kita selami fakta sebenar yang ada di dalam diri seorang lelaki…*pasal memasak lah ..heauwww .excited x ? :-D haha .






  • 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari je la..:-P
  •  Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas  :-( nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…gulp ! betul ke ?? 
  • Lelaki suke masak , tapi *if situasi  darurat yang memaksanya kena memasak  . *kalau seorang ayah , masak untuk anak2 dia sebab wife dia ada hal ke apa ,alamak ,cool nyerr :-P aku suke time ayah aku masak , hehe ..rase , sedap .*tapi tak boleh lawan mak masak lah ! :-p .. pastu , ayah nampak gentle bila berada kat dapur .yeke ? =.= Tiap pagi pun memang ayah yg buat sarapan untuk kitorang pun ,  n bila aku lapar, ayah yang masakkan ;-) ayah , miss u :-D .
  •  Lelaki reti masak , tapi dia malas masuk dapur ! :-/ ha , statement ni bukanlah 100 % betul :-P ..ngee. Tapi kita anggap jelah betul 100 % ! haha . Okeh , dah jadi lumrah perempuan yang kene masak tiap hari.''I je yang masak , u bila lagi nak ke dapur , abg ?  Sekali sekala nak jugak rase masakan u~''  :-)  
  • Ayah aku selalu tanya aku  , ''Ti , antara lelaki dengan perempuan sape pandai masak ? ''* 'aku jawab ,mestilah perempuan..nape ayah ?''ngee :-D ''salah , lelaki lagi pandai masak !'' ha ? perempuan lah ! Tak , lelaki ! cuba tengok kat tv , kat restoran , yang jadi chef semua lelaki kan , perempuan kalau ada pun x ramai.tu lah ~'' tu kat tv ..errr, yeke? tu sebab perempuan malas nak menunjuk jeeee ~ :-P 
  •  Lelaki yang pandai masak , dia sangat macho !! :-D  Cube bayangkan , if seorang kekasih suami masakkan untuk awek  isteri  dia *semperna ulangtahun perkahwinan atau isteri  tengah pregnant ke .. alahai , cool beb ! wife dia mesti tterharu lagi2 kalau masakan tu sedap .wa gerenti !:-D
  • Lelaki kena pandai masak sebab mane tau nanti dia kene outstation ke, apa, atau sambung belajar kat luar negeri ke ? ha, kan advantage :-D
  • Kesimpulannya , kalau perempuan tuh tak pandai masak , at least ada back up kan ~ hehehe *ketawa jahat :-P
  • p/s : opss , calon suamiku kene pandai masak lah nampak gayenyerrr ~~ xoxo :-P